România continuă exportul de ovine în Maroc și negociază noi oportunități comerciale. Oleleu: Am promovat produsele autohtone românești, precum preparatele din carne de ovine, bovine, lactate și miere!
În perioada 14-18 octombrie 2024, o delegaţie a ANSVSA, condusă de executivul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), dr. Alexandru Bociu și clujeanul dr. Ioan Oleleu efectuează o vizită de lucru în Regatul Maroc.
Scopul vizitei este de a purta discuții cu reprezentanții guvernamentali marocani despre evoluția epidemiologică privind pesta micilor rumegătoare (PMR) și de a stabili condițiile necesare pentru reluarea exportului de ovine. De asemenea, se dorește diversificarea exporturilor, incluzând bovine, carcase de ovine, bovine și caprine, precum și produse precum miere, lapte și derivate lactate.
„Zilele acestea mă aflu în Maroc, unde voi purta discuții esențiale privind continuarea exportului de ovine și totodată deschiderea rapidă a exportului de carne de bovine, cât și despre promovarea produselor autohtone românești, precum preparatele din carne de ovine, bovine, lactate și miere.
Această delegație, organizată în cadrul unui parteneriat public-privat, are ca scop nu doar deschiderea unor noi piețe pentru produsele noastre, dar și consolidarea imaginii României ca furnizor de produse de înaltă calitate. Cu o tradiție milenară în creșterea animalelor, România se mândrește cu un patrimoniu agricol bogat, iar acum este momentul să valorificăm acest potențial.
Un alt punct important al agendei este promovarea standardelor de siguranță sanitar-veterinară și a calității produselor noastre. Vom colabora cu autoritățile marocane pentru a ne asigura că produsele românești îndeplinesc toate cerințele necesare, asigurându-ne astfel că ajung la consumatori în cele mai bune condiții” a precizat vicepreședintele ANSVSA Ioan Oleleu.