Alin Tișe: CJ Cluj ar trebui să vândă terenurile TETAROM către firmele de acolo!
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă că nu se justifică TETAROM ca societate de stat și că instituția pe care o conduce ar trebui să vândă terenurile către firmele de acolo.
„Vrem să construim două parcuri industriale noi la Huedin și Dej. Dar, în ceea ce privește Tetaromul, ca societate comercială, administrează parcuri pentru care nu mai sunt terenuri, toate fiind date la investitori privați. Și atunci ne putem întreba ce mai administrează? Se mai justifică Tetarom ca societate de stat sau să fie reprezentanta firmelor din Tetarom, care să își administreze ele gestiunea în comun?
Terenurile rămân în proprietatea județului Cluj sau le dăm în proprietatea firmelor care au făcut investiții? Este o discuție legată de Tetarom dacă se justifică a fi o societate de stat care trăiește din chirii, sau firmele să aibă un management privat?
Părerea mea, este ca Consiliul Județean Cluj ar trebui să vândă terenurile firmelor de acolo, ar trebui mers pe o proprietate în forma privată a celor care gestionează terenul, iar societatea să primească acționariat privat, în care fie și reprezentanții firmelor din parc. Să fie la început un parteneriat public privat, iar apoi va fi strict management privat la Tetarom. Cred că acolo vom ajunge. Dacă nu ar fi producția de energie pe care o vând în parc, nu și-ar acoperi cheltuielile” a declarat Alin Tișe.
Recent, Tetarom S.A., societatea care administrează Parcurile Industriale cu același nume și care se află sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a încheiat contractele de închiriere pentru ultimele spații rămase disponibile în parcul industrial Tetarom I din strada Tăietura Turcului, nr. 47 din Cluj-Napoca. Parcurile Industriale Tetarom ale Consiliului Județean Cluj sunt astăzi ocupate în proporție de 100%
Liderul județului Cluj a mai precizat că mai sunt o serie de entități administrate de CJ Cluj care nu-și mai găsesc scopul pentru care au fost create: „Mai avem Univers T. Ce treabă are CJ cu hoteluri și restaurante? Noi facem administrație publică, dezvoltăm județul. Societatea de Protecție și Pază a intrat în faliment. Clujana, ce treabă avem noi cu o firmă de producție încălțăminte?
De asemenea, la Agro Transilvania se descarcă marfă, nici măcar nu sunt producători. Se ia marfa și se revinde în piețele din oraș”.